Tuesday, June 26, 2007

Regen en nog eens regen


24 Juni 2007 staan Nico en ik gereed voor een leuke uitdaging. 22 Mensen van Ypma Piano's begeleiden door de Wormer.
Als eerste hebben we een uitgebreide lunch gedaan in Jisp wat helemaal perfect was en daarna terug naar Arend Bloem waar de kano's gehuurd werden.

Hoe de weersomstandigheden zouden zijn die dag was zeer twijfelachtig. Het ene weerbericht sprak van opklaringen en de ander over zware regenbuien. We zijn van die eerste uitgegaan.

Geheel in stijl (Long John, zwemvest etc...) hebben we een korte uitleg gegeven over de route en de veiligheidsaspecten.En daarna met z'n allen instappen. Alles goed en wel verzameld en een korte demo hoe je het beste bochten kan draaien en vooruit varen. Dus wij peddelen met de hele sliert mensen. Na 5 minuten begon het al wat te miezeren, nog meer en uiteindelijk was het een hoosbui.

Even leek het erop dat het zou stoppen maar het bleef maar doorgaan. Op zich voor Nico en mij niet zo erg want wij hadden immers al onze zeekleding aan met spatzeil maar voor de rest was iedereen slechts gekleed in een trui of een regenjasje zonder spatzeil. Dus iedereen drijfnat binnen 10 minuten na het starten.

Ondanks deze tegenslag bleef we met z'n allen positief en zagen het als een uitdaging. Uiteindelijk hebben we toch nog 5 km gevaren door de dikke druppels. Zelfs vooruit kijken was lastig.

Na afloop omkleden in de perfecte ruimte van Arend Bloem. En natuurlijk even naar het restaurant de sterke verhalen uitwisselen. Super!

No comments: