Saturday, March 24, 2007

Alvast voorvaren Wijdenes Hoorn

Vandaag met drie "die hards" de tocht voorbereiden op het IJsselmeer die we met onze club OSSA op 15 april gaan varen.

De tocht start in Wijdenes, koffie in Schardam, lunchen in Hoorn en weer terug naar Wijdenes. Totale lengte 13,5 Nm.



Om te starten hadden we een windkracht 5 tot 6 en we besloten om niet de oversteek te maken naar Schardam. In plaats daarvan gingen we de kleinere oversteek maken naar Hoorn.
Een prachtig mooie instap had Nico al eens bekeken na het werk. Heerlijk in de luwte.

Een mooie dag want we hebben alledrie een nieuwe boot om te testen. Nico een Fire, Rob een Qajariaq van Valley en ik een Explorer van NDK.

Direct voor de wind was geen probleem en zorgde zelfs voor enige surfs. Bij Nek de bocht om richting de haven van Hoorn. De golven kwamen langszij en het viel allemaal reuze mee.

Na anderhalfuur varen in de haven van Hoorn geland. Even zoeken naar een uitstapplek zodat we vanaf de kade een uitstapplek kunnen zoeken voor de eigenlijke tocht die we met ongeveer 10 mensen gaan varen.


Snel de lunch opeten om naar het visrestaurantje te gaan en wat kibbeling te eten, met dank aan Rob. Uiteindelijk hebben we een prachtige plek gevonden waar we volgende keer kunnen uitstappen. Perfect dus.

Terug het water op hoorden we op de marifoon dat de wind, tegen de verwachting in, gezakt was naar 4 tot 5. En zo langzamerhand werd het water steeds vlakker. Het zonnetje brak voorzichtig door en dat maakte het feest compleet. Volgens de kustwacht was de watertemperatuur 6,8 graden.
Na een heerlijke kop koffie thuis bij Rob liggen de boten weer in de loods.

No comments: