Tuesday, March 13, 2007

Wildwater bij Dutch Water Dreams


Eindelijk is het zover............ we gaan naar Dutch Water Dreams in zoetermeer om daar te ervaren hoe het is om in wildwater te kajakken.

Als eerste verzamelen bij de servicedesk om daar de details te horen over het reilen en zeilen. We waren dik op tijd en konden rustig betalen en onze gegevens invullen op de computer.

Er waren 9 vaarders en verder waren we met een flinke delegatie kijkers/fotografen. Dit spectakel moet natuurlijk vastgelegd worden.

Na het invullen op de pc moesten we naar de volgende balie alwaar de neopreenpakken werden uitgedeeld. Met een vernuftig systeem aan een rek verscheen automatisch de juiste maat pak.


Na ons in het pak gehesen te hebben nog een laatste meeting in de doucheruimte alvorens we de baan gaan bekijken. Aan onze gezichten kan je al zien dat we toch wel licht gespannen zijn.

Nu is het tijd om naar buiten te gaan en eerst even de zwemvesten en helmen aanpassen.

Een dolle boel zo:-)
De kajaks moesten op orde gemaakt worden en we konden daarna van start. Een korte loopronde langs de baan leerde dat de stroming wel heel erg sterk was. We gingen dan ook oefenen bij het uiteinde van de baan waar evengoed nog een flinke stroming stond. Het blijkt dat je precies anders moet steunen dan in de branding. Zo niet dan wordt dat gelijk afgestrafd met omvallen. Het lukte me gelukkig om direct weer boven te komen. Lukt dat niet dan moet je er als een speer uit gaan want anders kom je vast te zitten tegen de steiger aan. Dan red je het niet om op eigen kracht boven te komen. Helaas hadden we niet echt les gekregen waardoor je met wat experimenteren achter wat trucjes moest komen. Eigenlijk was deze dag daar wat te kort voor.

Na deze geweldige ervaring op naar de bar om wat na te praten. We hebben genoten en hebben er weer een ervaring erbij. Als je dit goed wilt beoefenen heb je er weer een hobby bij.


1 comment:

Anonymous said...

Interesting to know.