Tuesday, October 2, 2007

Marken - Pampus

(De foto's zijn te zien in ons webalbum....)

Zondag een heerlijke tocht gevaren van Marken naar Pampus. Eigenlijk zouden we met Peddelpraat op stap naar Oudeschild maar dat ging op het laatste moment niet door. Dus hebben we besloten om met een eigen clubje op stap te gaan.

Met windkracht 3-4 uit het westen vetrokken we naar het fort op Pampus. Geen van ons was daar ooit aan wal geweest. Als je richting pampus vaart dan is het eiland niet te zien omdat die opgaat in de achtergrond. De wereld lijkt 2 dimensionaal doordat je geen lichtnuances ziet van kleine objecten. Het eiland is vrij klein en was daardoor pas vrij laat te zien. Maar dankzij een nauwkeurig uitgeplotte koers kwamen we precies op de goede plek.



Voldaan stapten we op het ieniemienie pietepeuterige strandje aldaar. Onze 6 kajaks konden maar net naast elkaar op de brandnetels liggen. Toevallig waren er die dag tv opnames voor het programma De slag om Pampus waarbij wij als kanoërs nog even gefilmd werden. Of we daadwerkelijk ook in het programma te zien zijn weten we niet. Na een korte lunch even betalen in de bar om daarna rond te lopen in het fort. De sfeer is prachtig als je daar in die gangen loopt. Het een en ander is te lezen op de website van Pampus.

Een kwartier later dan de bedoeling was zetten we koers naar Marken en wel naar het Paard van Marken de bekende vuurtoren. De tijd vloog voorbij en op het laatste moment hebben we toch maar besloten om terug te gaan naar de vluchthaven van Marken omdat het anders wel erg laat zou worden.

Al met al een heerlijke tocht met een cultureel uitstapje. Dat moeten we vaker doen!

No comments: