Tuesday, January 13, 2009

Voorbereiding Duitse Waddentocht

Gisteravond zijn we gestart om de eerste plannen voor 2009 concreet te maken. We gaan 8 Waddeneilanden aandoen in de Duitse Bocht. Rob had zeekaarten geregeld zodat we alvast de afstanden konden berekenen en een idee krijgen hoe het wad er daar uitziet. Er blijken heel veel verboden zones te zijn zodat we nagenoeg niets kunnen afsnijden. Alles is zeer strikt geregeld.

De stromingsatlas is nog in bestelling waardoor we de details van de tocht in een volgende meeting gaan bekijken. Afhankelijk van de getij bepalen we in welke week we de tocht gaan ondernemen. We verwachten dit in mei of juni te doen.

Logistiek moet er ook nog wat geregeld worden. Waarschijnlijk met twee auto's zodat we de ene op de plek kunnen zetten waar we zullen eindigen en de ander op het beginpunt.

We zijn ook bezig met een videocamera zodat we dit keer niet alleen films hebben van eten en wandelen maar ook van het varen zelf. We hebben nog een aantal veranderingen t.o.v. vorig jaar waarop we nog terugkomen. Eerst nog maar een paar keer vergaderen, ook dat hoort al bij de expeditie. Voor mijn gevoel is de expeditie nu al begonnen.

No comments: