Saturday, March 14, 2009

Rondje Marken

Het seizoen op grootwater is weer traditiegetrouw gestart vandaag met een Rondje Marken. Dit wordt ieder jaar georganiseerd door Peddelpraat.

Ditmaal een record aantal deelnemers, méér dan 50!!! Supergaaf om zoveel kajakkers bij elkaar te zien. De meeste mensen zijn ons al bekend en willen allen de traditie hoog houden.

Het weer begon Zuid kracht 4. Al surfend vlogen we in een waterig zonnetje naar Het Paard van Marken. De vuurtorenwachters waren zelfs onder de indruk van zoveel mensen. Met zoveel kajakkers heb je dat de meeste wel moeten plassen en vaak kan dat niet anders dan aan de waterkant. De vrouw van de vuurtoren was heel hartelijk tot ze zag dat men weer in de rietkraag aan het plassen was. Wat bleek, er is sinds kort een WC-hokje geplaatst! Je moet wel even over de dijk om die te zien. Dus volgende keer, graag gebruik maken van het toilet! Het blijft toch het terrein van de vuurtoren waarop we te gast zijn. Na een korte break richting Volendam. En daar gebeurde iets wat de traditie brak. Met 50 kano's zou er op het ministrandje geen voldoende ruimte zijn waardoor we nu voor de eerste keer moesten uitwijken naar iets groters. Dat werd naast de nieuwe haven van Volendam op een prachtig strandje.

Op het strand aangekomen begonnen wat druppeltjes te vallen en de wind trok aan naar ZW 4-5. Het voelde erg fris aan en we konden niet schuilen voor de regen.
Het dorp was een aardig stuk lopen wat ongeveer door de helft van de groep werd gedaan. Doordat de afstanden nu groter waren werd ook de pauze ineens van drie kwartier naar anderhalfuur verplaatst. Dat is toch wel pittig lang om in de kou te zitten. In overleg met de leiding is besloten dat de mensen die niet naar het dorp gingen eerder wegkonden. Dit was een opluchting voor velen en perfect opgelost door de organisatie.

De terugweg (1 uur varen) was fris, veel wind, zijwind en regen. Maar voor mezelf vond ik dat wel gaaf. Aangekomen bij het eindpunt was het omkleden toch wel erg fris en de grond modderig. Alles was lekker smerig geworden, heerlijk. Dat is avontuur:-)

Oja, en natuurlijk hebben we weer geëskimoteerd.

No comments: