Thursday, August 16, 2007

TKBN opleidingstocht in de pen

Druk in de weer met kaarten, stroomatlas en getijdetabellen hebben we ons gisteravond voorbereid op het tochtje Den Oever - Noorderhaaks wat a.s. weekend gevaren wordt. Dat wordt overnachten op de Bol.

Het interessante van deze tocht is dat we via Oudeschild gaan wat dus extra tijd kost waardoor we een vrij strak tijdsschema moeten aanhouden om niet tegen de stroom in te moeten varen. Rond 14:00 verwachten we op het Vissersgaatje te zitten en we moeten vóór 19:00 op de Bol zijn. We willen varen via het Vissergaatje, over het Vaarwater over de Bollen, oversteken op de Texelstroom om te belanden in Oudeschild. Daar hebben we ongeveer een halfuur om pauze te nemen om dan rond17:00 te beginnen aan het laatste stuk.

Als afsluiting van de dag zetten we de tenten neer op het eiland Noorderhaaks, ook wel de Bol genoemd. Geen gas, water en licht aanwezig dus alles is self supporting.

Een verslag volgt, als alles doorgaat, volgende week.

O, en dan hebben we als uitsmijter nog op zondagavond het brandingvaren met onze vereniging OSSA in Egmond aan Zee. Hopelijk kunnen de spiertjes dat nog hebben na twee dagen veel in de boot zitten.

No comments: