Saturday, February 2, 2008

Winterkampeertocht rondje Heerhugowaard

(bekijk hier de foto's)

Het idee ontstond in een kroeg waar we eind 2007 naar een uitvoering van onze zingende kajakker Nico keken. Zou het niet leuk zijn om eens in winterse omstandigheden een trektocht te maken, opperde ik. En het resultaat was dat we met 8 man/vrouw afgelopen 26 en 27 januari daadwerkelijk op pad gingen. We gingen van start voor een rondje om Heerhugowaard (37km).

Alle kampeerspullen mee in de kajak, inclusief kruiken:-) Er stond zo'n windkracht 6 en we moesten de eerste dag 25km varen waarvan een derde ongeveer tegenwind en de rest voor de wind. Voor een aantal van ons was een trektocht met volledige uitrusting voor het eerst wat extra spannend was. Afijn, wij de zwaar beladen kajaks al peddelend naar de eerste sluis brengen waar we moesten overdragen. Daar staat een prachtige eetgelegenheid waar we dan ook even soep hebben genuttigd met koffie (bedankt Hans!). Dat was een fijn moment om even van die gierende wind te ontsnappen.

Daarna het laatste stuk naar de camping via allerlei slingerdijkjes. Flink afgepeigerd kwamen we aan bij de camping. Toch wel heerlijk als het zo rustig is op een camping, er zijn weinig mensen die kamperen in de winter. Omdat er geen bladeren aan de bomen zitten blies de wind om onze tenten. Gelukkig had de campingeigenaar een soort kantine waar de kolenkachel al brandde.

Bart, onze meesterkok, had een gezamelijke pot eten bedacht, namelijk soto-ayam (rijstmaaltijd met kippensoep). Dit had hij thuis al voorbereid en ook José had al wat voorgekookt. Dat was een super maaltijd! Als klap op de vuurpijl had Ria d.W. gezorgd voor vlaai. Het kon dus niet op. Hans had zijn gitaar meegenomen en vele liederen. Met z'n allen zongen we uit volle borst mee. Om 01:00 deden we het licht uit.

Na een onstuimige, voor sommige toch ook frisse, nacht konden we genieten van een ontbijt dat werd verzorgd door Ria D. Wat een samenwerking. Met deze ondergrond konden we weer van start om de laatste etappe te volbrengen. Piet was de vorige avond bij ons weggegaan omdat hij naar een theater moest maar 's morgens kwam hij ons tegemoet varen. Gezamelijk vertrokken we naar Heerhugowaard. Het zonnetje kwam er bij en bij de sluis wachtte Nico ons ook nog op met zijn fototoestel en fiets. Al met al een super geslaagd weekend dat we zeker gaan herhalen.

1 comment:

Anonymous said...

Een leuk verhaal, maar hoe ging de route nu precies. En waar is de camping?