Thursday, March 20, 2008

Rondje Marken

(Bekijk hier de foto's)
Zaterdagochtend 15 maart om 07:30 staan we al bij de loods om de kano's op te laden. Om 09:30 startte namelijk de jaarlijkse Peddelpraat-tocht rond Marken.

Aangekomen bij de vluchthaven van Marken zagen we een enorm wagenpark met kajaks. Wat een animo! helemaal top. Heel veel bekenden, zoveel zelfs dat ik lang niet iedereen kon spreken. Van de tochtleiding hoorden we dat we met 48 mensen waren. We vertrokken daarom ook in drie groepen.

De eerste pauze was bij Het Paard van Marken op het strandje. Een beetje fris nog want de ochtend startte tegen het vriespunt. Daarna naar Volendam waar we met 48 kajaks op het ministrandje parkeerden. We waren dé toeristische atrractie op dat moment. Tijdens de pauze brak de zon ook nog door en de wind ging liggen, wat een super dag. De kou was verdwenen.

Het stuk naar de haven van Marken voeren we met z'n allen tegelijk. dat moet er van de kant af geweldig uit hebben gezien. Ook om te varen tussen zoveel kajakkers is bijzonder. Na een korte break en wat groepsfoto's zijn we beland aan de andere kant van de dijk bij de vluchthaven. We konden het natuurlijk niet nalaten om toch om te rollen en de technieken te oefenen, brrrrr.

In deze tijd van het jaar moet je rekening houden met de kou en het koude water. Zorg dat de spullen op orde zijn en je niet voor verrassingen komt te staan. Langzamerhand begint het droogpak zijn intrede te doen in nederland. Je ziet ze steeds meer. Ik heb nog even wat gevraagd naar ervaringen en tot nu toe is iedereen enthousiast. Het pak ademt goed waardoor het lichaamsvocht naar buiten kan en dat jet niet uit je pak zweet wanneer het warm is. Het hele jaar door kan je het pak dragen. Als ik meer weet dan laat ik het weten. Mocht iemand bepaalde ervaringen hebben dan mag je dat in de comments zetten.

No comments: