Thursday, June 26, 2008

Bescherming van de lak op het dek

Vandaag bezig geweest om eindelijk mijn dek eens te beschermen tegen het schuiven van de peddels. Misschien ken je dat probleem. Ik heb een Nigel Dennis Kayak waarbij ik de reservepeddels op het achterdek heb liggen. Iedere keer bij het onder de elastieken schuiven heb je kans op krassen. Dit had ik opgelost door een lelijk stuk Ductape te plakken. Nu zag ik bij een boot van Axel Schoevers dé oplossing. Dit doe je met doorzichtig raamfolie. Hieronder een stappenplan:

Stap 1: Ga naar een bouwmarkt en koop raamfolie (heb je met allerlei figuurtjes en moet wel plakfolie zijn)
Stap 2: haal de elastieken los op de plek waar je het wilt hebben en pak een krant
Stap 3: Leg de krant op het dek en teken af hoe je vorm wilt hebben (om de luiken heen)

Stap 4: Knip de krant op maat net zolang totdat de vorm goed is

Stap 5: leg de krant op het raamfolie (op de bovenkant) en teken de vorm op de folie en pas deze ook nog op de kajak totdat je tevreden bent

Stap 6: pak een teil met zeepsop en smeer flink veel sop op de plek waar de folie komt

Stap 7: leg de folie op het sop en schuif totdat die goed ligt. Druk de sop onder de folie vandaan van het midden uit naar buiten. Hier heb je speciale rubberen strijkers voor maar kan ook met de handen of een doek. De bobbels kan je gemakkelijk wegwrijven.

Al met al ben je ongeveer een klein uurtje bezig. Laat nog wel even de folie drogen. Door de folie ziet het dek er evengoed netjes uit. Suc6. Als iemand nog andere ideeén heeft, laat het dan even weten in de comments.

1 comment:

Unknown said...

prachtig idee, het is een mooie manier om je kano te beschermen. Wat ook nog mogelijk is, is op de peddel randen beschermen met een schuim. Zo'n isolatieschuim buis voor radiatoren,te koop bij de diverse bouwmarkten. en deze aan het eind van de peddelbladen schuiven. Mocht je extra peddel nodig hebben schuif je ze er zo af.