Thursday, June 19, 2008

De Waddentocht

HET IDEE
Wanneer het idee voor een waddentocht is ontstaan is niet precies bekend. Het moet ergens in 2007 zijn geweest aan het eind van een avondje op het kanaal varen en spelen. Het spelen zoals we dat noemen is het doen van oefeningen, reddingen en eskimoteren.
In ieder geval was het idee opeens daar. En wie lanceerde het nu. Waarschijnlijk Ruud, wiens creatieve geest borrelt van ideeën. In eerste instantie was het plan om met z’n tweeën de tocht te ondernemen maar als snel werd ook Rob enthousiast van de verhalen en zo completeert hij het team. De datum wordt vastgesteld. Het wordt de week van 28 juni tot en met 4 juli 2008.

DE VOORBEREIDING
Vanaf het moment van het idee is de voorbereiding reeds begonnen. Natuurlijk veel varen, voor het eerst de winter door, in ieder geval zolang het water vloeibaar is. Aan het eind van elke tocht moest er gerold worden de koudst gemeten watertemperatuur hierbij was 5 graden.
De winterperiode ben ik ook weer aan het studeren geslagen en heb het basiscertificaat marifonie gehaald. Toch een veilig idee om goed te kunnen communiceren.

Natuurlijk is er de nodige aandacht voor het materiaal en kleding.
We maakten alle drie afzonderlijk een planning die we op woensdagavond 10 juni naast elkaar legden. De planningen lopen niet ver uiteen nadat we de kaarten nog eens goed bestudeerd hebben komen we tot 1 plan. Nu is het de komende weken passen en meten om alles goed aan boord te kunnen krijgen. Ik heb al eerder meerdaagse tochten gevaren en loop steeds tegen het probleem aan teveel te willen meenemen.
Je kunt alles nog zo goed regelen maar 1 ding heb je niet in de hand en dat is het weer. Zijn de weersomstandigheden niet goed dan blazen we de tocht af. Voor ons staat veiligheid en plezier altijd voorop.

No comments: